Dossier digitaal: de client centraal

20-11-2015 - Remko Lingsma

De client zetten we in de hulpvelening centraal.  Dat doen we allemaal. ​En we schijven van alles op over onze clienten.  We typen ons suf. Komt allemaal in het digitale dossier . Er is een bewaarplicht van 15 jaar. En de behandelaars maar schrijven over de client. Maar staat de client centraal in zijn digitale dossier als hij er niet zelf in kan kijken?

Heeft de client eigenlijk wel zeggenschap over zijn dossier?  Mag de client bivoorbeeld ook zelf bestanden toevoegen in het dossier

Op de clientenlogin bied ik de client  directe invloed op de inhoud van het dossier en rapportages.Lingsma psychologie zet daarmee een stap om het digitale clientendossier te ontsluiten.

Alle info die gedeeld is op de login kan de client downloaden tot enkele maanden na afsluiting van de behandeling. Als de client zich opnieuw aanmeldt kan het on line dossier weer geactiveerd worden. Info in mijn clientenlogin gaat niet enkel over de client, maar is er ook door en voor de client. 

De client bepaalt wie toegang heeft tot de clientenlogin. Het wachtwoord kan de client eventueel met de mensen die hij zelf uitkiest. Dat kan bijvoorbeeld een mantelzorger, medebehandelaar, partner of wie dan ook zijn.
 

De psycholoog moet de info uit de cliengenlogin opslaan als onderdeel van het dossier. De bewaarplicht voor de psycholoog van het dossier is op dit moment 15 jaar.Verkorten van deze lange verplichte termijn verminderd de kans op onbedoeld ongewenst gebruik, bijvoorbeeld door verzekeraars of hypotheekverstrekkers.   
De client mag zijn dossier wat mij betreft zijn hele het dossier zijn hele leven op zolder bewaren als hij dat zelf wil.

De client centraal. Ook in zijn digitale dossier.

http://prezi.com/146oclhw110t/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share