no three wijsheden teksten grafisch delen vermenigvuldigen haven t failed victim own mind think

 

Hoe werk ik - Praktisch

 

 

Aanmelding via het formulier hier op de site kun je je aanmelden. Alleen als je een verwijskaart van de huisarts hebt kun je in aanmerking komen voor vergoeding door de zorgverzekraar. Eigen risico : €385,- (afhankelijk van andere zorgkosten in het lopende jaar en of je zelf eventueel een hoger eigen risico hebt afgesloten met je verzekeraar).

 

Intake in een eerste gesprek zetten we op een rij wat er aan de hand is en hoe ik van dienst zou kunnen zijn.  Eventueel nemen we (on line ) een aantal tests of en vragenlijsten af die klachten, vaardigheden, persoonlijkheidskenmerken  verduidelijken. Dat bespreken we dan meestal in een tweede gesprek.

 

Behandelvoorstel In het tweede of derde gesprek formuleren we een behandelvoorstel.  Afhankelijk van de klachten en de hulpvraag kiezen we voor een (combinatie van) methoden, waarbij meestal gewerkt op basis van (derde generatie cognitieve) gedragstherapie, EMDR., IBSR, oplossingsgerichte  therapie of partner relatietherapie.  

 

Behandeling in 5-12 consulten gaan we aan de slag, waarna je weer zelfstandig verder kunt. 

 

Evaluatie Tussentijds evalueren we (evt on line) de behandeling: wat heb je er aan, komt  het  overeen met je verwachtingen, wat passen we aan, wat is er nog nodig?  
O
m mijn werkwijze aan te blijven scherpen vraag ik mijn cliënten mij en de behandeling te beoordelen. Daarbij worden korte evaluatievragenlijstjes (meestal on-line) gebruikt.

 

 

 

Methode 1: Face to face

Als we er op uitkomen dat standaard face to face (dus gespreks)-therapie de beste methode is, werkt dit als volgt. Ik ontvang je op het afgesproken tijdstip op gezondheidscentrum de Schaafdries.

Hier bespreken we dan hoe het gegaan is, je eventuele huiswerkopdrachten en hoe we verder gaan. Ik help je hierin met verschillende methodes/technieken. 

In vaktermen:
Meestal (op mindfulness gebaseeerde)cognitieve therapie,  IBSR, de klinische toepassing van The Work van Byron Katie.
EMDREFTKorte Oplossingsgerichte Therapie  

 

Methode 2: Internettherapie

Passend bij deze tijd geef ik ook therapieën via internet. Dat kan via video, e-mail, interactieve on-line mindmaps. Ook complete behandelingen ondersteun ik digitaal.

On-line en dichtbij. Makkelijk, veilig en interactief.

 

Direct zelf aan de slag met anonieme, gratis on line zelfhulp